Over ons

INSPIRATHORS

Wij zijn een groep (weg)atleten binnen de wedstrijdafdeling van Thor.

Wij hebben de ambitie om onze prestaties te blijven verbeteren, ook als die verbetering, bijvoorbeeld door de leeftijd, betrekkelijk is.

De prestatiegerichtheid mag echter niet ten koste gaan van het plezier dat wij in onze sport beleven.

Drie punten zijn voor ons belangrijk:

Hiertoe trainen wij, ieder op zijn of haar eigen niveau, met atleten van vergelijkbaar niveau, op een op maat gemaakt trainingsschema.

 

Het schema wordt maandelijks door de trainer gemaakt en is ontworpen voor wedstrijden van 10 km t/m de halve marathon. De tempo’s waarop wij dit schema lopen zijn afgeleid van het principe van de anaerobe drempel. Het heeft een driewekelijkse periodisering met vier grote periodes door het jaar heen. Vanaf november de voorbereidingperiode, vanaf februari de specifieke periode die in maart overgaat naar de herstel/wedstrijdperiode. In de tussentijd rond juli/augustus zit nog een herstel/vakantieperiode.

Twee keer per jaar wordt er door een aantal lopers volgens een marathonschema getraind.

Tijdens deze periode zijn het inlopen, de dynamische oefeningen en de loopscholing gezamenlijk, de kerntraining is dan echter voor beide groepen verschillend.

 

Wij trainen als groep in principe vier keer per week:

Op dinsdag en donderdag trainen wij op de baan, Thorhonk Vierhoeven, inlopen vanaf 18.30 uur.

Op zondag trainen wij in het bos of op de weg, 08.30 uur vanaf Thorhonk Vierhoeven, +/-  1,5 uur.

Niet exclusief en niet standaard voor alle Inspirathors, maar allen zijn welkom op zaterdag voor een lange duurloop (22-25 km), 08.00 uur vanaf de vijfsprong (Schietbaan/Zeepestraat, gemeente Rucphen).

 

Wil je je aansluiten bij onze loopgroep, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een kennismaking en proeftraining. Stuur een mailtje naar de trainer Hans van der Horst: hansvanderhorst@home.nl, je krijgt snel een reactie.